Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس، نقش شیخ فضل الله نوری در نهضت مشروطه، و شکل گیری روحیه ضد استعماری در میان ایرانیان بسیار حائز اهمیت است. آنچنان که امام خمینی (ره) در سخنرانی‌های بسیاری از شیخ فضل‌الله نام برده و از او به عنوان «سمبل مبارزه علیه استعمار» یاد کرده‌اند.

ایشان در جمع مردم قم گفتند:«لکن راجع به همین مشروطه و این که شیخ فضل‌الله رحمة الله ایستاد که مشروطه باید مشروعه باشد، باید قوانین موافق اسلام باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همان وقت که ایشان این امر را فرمود و متمم قانون اساسی هم از کوشش ایشان بود. مخالفین و خارجی‌هایی که قدرتی را در روحانیت می‌دیدند کاری کردند که برای شیخ فضل‌الله مجاهد مجتهد و دارای مقامات عالیه یک دادگاه درست کردند و یک نفر منحرف روحانی نما، او را محاکمه کرد و در میدان توپخانه، شیخ فضل‌الله را در حضور جمعیت به دار کشیدند.»

اهمیت این شخصیت در شکل‌دهی به نهضت انقلاب اسلامی باعث شد در سال‌های پس از انقلاب برای زنده ماندن نام و یاد وی یکی از مهمترین بزرگراه‌های پایتخت به نامش نامگذاری شود و طی چهل و چهار سالی که از تشکیل جمهوری اسلامی ایران گذشته است، بناهای بسیاری  مزین به نام وی شود.

اما با وجود اهمیت ویژه ای که این شخصیت در تاریخ قرن گذشته کشور داشته است مهمترین بنای تاریخی به جای مانده از وی که محل زندگی اش واقع در منطقه 12 تهران است، سال‌هاست در کشاکش میان مالکان و شهرداری قرار دارد.

این خانه در خیابان خیابان بهشت، درحال تخریب است؛ مالکان که صنف کفاشان هستند بارها درب خانه را که دیگر به یک ویرانه تبدیل شده است، گِل گرفته اند تا جولانگاه معتادان و خلافکاران نشود.

از اتصال خانه شیخ به شهرداری تهران تا تبدیل آن به حسینیه

 در زمان خریداری این خانه در سال 1378 غلامحسین کرباسچی شهردار وقت تهران اعلام کرده بود به منظور گسترش شهرداری تهران قصد خرید این خانه را دارد تا با ایجاد سایت این خانه را به خیابان بهشت متصل کند، اما این طرح هیچ گاه به نتیجه نرسید.

طی این سال‌های بلاتکلیفی صنف کفش ها تصمیم گرفته بود که خانه را بکوبد و تبدیل به حسینیه کنند که به دلیل اینکه با مشکل مالی برخورد کرده، خانه را رها کرد.

خانه «سمبل مبارزه علیه استعمار» نباید تخریب شود

احمد مسجد جامعی در زمانی که ریاست شورای شهر تهران را برعهده داشت تاکید کرده بود: این خانه حتما باید در فهرست آثار ملی به ثبت برسد و هیچ نهاد یا دستگاهی نمی‌تواند این خانه‌ تاریخی را تخریب کند.

از 5 سال پیش تاکنون مسئولان شهری قول داده بودند که این خانه ثبت ملی، سپس خریداری و به مناسبت حضور پررنگ این آیت الله در جنبش تنباکو و مشروطه حفظ شود.

محمد مویدی  مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران چندی پیش اعلام کرد:‌ از آنجایی که این ملک، در گذشته به منظور احداث حسینیه از سوی خیریه و هیأت صنف کفاشان خریداری شده است، جلسه‌ای با مسئولان خیریه برگزار شد و مذاکراتی درباره چگونگی تملک صورت گرفت.

شهرداری در آستانه توافق نهایی با صنف کفاشان است

احمد علوی رئیس  کمیته گردشگری و میراث فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران در گفت و گو با خبرنگار فارس با تائید این خبر اعلام کرد: اقدامات اولیه برای تملک این خانه انجام شده و در آستانه توافق نهایی با صنف کفاشان هستیم.

مرمت خانه به زودی آغاز می‌شود

وی با تاکید بر اینکه برنامه تملک این بنای 110 ساله آمده است، گفت: شهرداری تهران در راستای حفاظت از میراث تاریخی و فرهنگی شهر تهران به محض تملک و بازسازی آن برنامه مرمت این خانه را آغاز خواهد کرد.

با بازسازی این ملک مورد نظر به شهرداری، بستر مناسبی برای حفظ آن و زنده نگه داشتن یاد شهید شیخ فضل الله نوری فراهم خواهد شد و قرار است هزینه‌های تملک آن نیز در اختیار خیریه مذکور قرار گیرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شیخ فضل اله نوری خانه تاریخی احمد علوی شهرداری تهران شیخ فضل الله صنف کفاشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۵۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای پرداخت ودیعه به برخی از مدیران شهری چه بود؟

شهردار تهران گفت: اختصاص برخی از املاک و خانه‌ها به مدیران شهرداری که در دوره‌های پیشین صورت می‌گرفت امری ناعادلانه بود اما ما سعی کردیم به جای این کار برای مدیران شاغل در شهرداری که فاقد مسکن بودند، وام با بهره بانکی در نظر یگیریم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران درباره حواشی لیست منتشر شده از تخصیص وام به مدیران شهرداری برای مسکن گفت: سازمان‌ها و مجموعه‌های مختلف خانه سازمانی برای استقرار مدیران خود دارند اما شهرداری تهران فاقد خانه سازمانی برای مدیران است. به همین جهت در دوره‌های قبلی املاک شهر را به ثمن بخس و بعضاً با تخفیف 50 درصدی به مدیران می‌دادند و این اتفاق مصداق کامل بی‌عدالتی بود.

وی با بیان اینکه لازم است برای برخی از مدیران شهرداری که از شهرستان به تهران می‌آیند مسکن تهیه شود، افزود: در این دوره ما به جای آنکه برخی از زمین‌ها و املاک شهرداری را در اختیار مدیران قرار دهیم به آنان وام با درصد سود بانکی دادیم. برای پیشبرد این کار مقدمتاً به مدیران ودیعه دادیم و سپس آن را تبدیل به وام کردیم‌. آنان نیز قسط‌های این وام را پرداخت می‌کنند.

واکنش چمران به پرداخت ودیعه میلیاردی به برخی مدیران شهرداری تهران

شهردار تهران در پایان تاکید کرد: اختصاص برخی از املاک و خانه‌ها به مدیران شهرداری که در دوره‌های پیشین صورت می‌گرفت امری ناعادلانه بود اما ما به این سمت نرفتیم و سعی کردیم به جای این کار برای مدیران شاغل در شهرداری که فاقد مسکن بودند وام با بهره بانکی تهیه کنیم اما متاسفانه این موضوع با بی‌انصافی در رسانه منعکس شد. در حالی که واقعیت چیز دیگری بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مشکلات توسعه فیبر نوری به روایت مدیران اپراتورهای ثابت / شهرداری تهران اصلاً همکاری نمی‌کند
  • اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریالی برای تملک صحرای پرتمان
  • حرکت آیت‌الله لاری زمینه‌ساز شکل‌گیری انقلابی بر مبنای نظریه ولایت مطلقه فقیه است
  • بازداشت عضو شورای ‌بندر ماهشهر
  • ‌‌عضور شورای شهر بندر ماهشهر بازداشت شد
  • ماجرای پرداخت ودیعه به برخی از مدیران شهری چه بود؟
  • زاکانی: به جای ملک به مدیران وام بانکی دادیم!
  • فاز۲ تملک و آزادسازی خیابان شهید نقیب‌زاده در یزد آغاز شد
  • پیش‌بینی بودجه تملک فضای سبز برای سال جاری در منطقه ۲
  • قتل یکی از مدیران شهرداری تهران به دست همسرش